Youtube Kanalı Nasıl Silinir ?


Youtube kanalı nasıl silinir? Youtube kanalımı nasıl silerim? Yotube kanalımı nasıl kapatabilirim? Tüm soruların cevapları makalemizde…

Eğer YouTube üzerinde oluşturduğunuz kanallardan herhangi birisi ile ilgilenmiyor ve tamamen silmek istiyorsanız, hesap ayarlarınızdan bunu hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki bu işlem, yüklediğiniz tüm videoları ve o kanala ilişkin tüm yorumlarınızı yok edecektir. Şayet, Google hesabınızın ana kanalını (genellikle isminiz) kaldırmak istiyorsanız, Google+ profilinizi silmeniz gerekmektedir. Fakat, bu yöntem hesabınızı kaybetmemek adına sizin için uygun değilse, bunun yerine kanalınızın gizlilik ayarlarından genele açık halden hızla gizleyebilirsiniz.

YouTube Kanallarınızdan Herhangi Birini Silme

Silmek istediğiniz kanalın hesabını kullanarak YouTube’da oturum açın. Sayfanın sağ üst köşesinde yer alan profil resminizie tıklayarak birden fazla kanal sahibi iseniz kanallarınız arasında geçiş yapabilirsiniz.
Google hesabınızın ana kanalını silmek isterseniz Google+ profilinizi tamamen silmelisiniz.

Ana hesabınızın kanalından tamamen kurtulmak istiyor, fakat Google+ profilinizi de silmek istemiyorsanız, bunun yerine kanalın özel olmasını sağlayabilirsiniz. Profil resminizi tıklayın ve dişli çark simgesine tıklayın. Bu, sizin kanal ayarları sayfanızı açacaktır. Kanal adınızın altında yer alan “Gelişmiş” bağlantısına tıklayın. Ardından, gelişmiş sayfanın alt kısmındaki “Kanalı sil” düğmesini tıklayın. Burada, kullanılabilir “Kanal sil” düğmesi yoksa, bunun anlamı Google hesabınıza Google+ profiliyle giriş yapmış olduğunuzdur. Kanalınızın kaldırılabilmesi için ana hesabınızla ilişkili olan Google+ profilini de silmeniz gerekecektir.
Hangi verilerin silineceğini tekrar gözden geçirin. YouTube, kanalınız silindiğinde kaldırılacak olan bütün içeriği listeler. Bu, yüklenen videoları, oynatma listelerini, abone sayılarını, yorumları ve geçmişi kapsamaktadır. Silme işemini onaylamak için “Kanalı sil” e tıklayın. Kanalınız artık tamamen YouTube’dan silinecektir.

YouTube Ana Kanalı Gizleme

Bu işlemi gerçekleştirmek için, “Google Hesap Yönetimi” sayfasını açın. YouTube kanalınızı gizlerseniz, bu sayede başkaları artık ona erişemez ve bunu “Google Hesap ayarları” sayfanızdan yapabilirsiniz. Bu, kanalın tamamen silinmesinden daha az kalıcıdır, fakat bazı verilerin kaybolabileceğini unutmayınız!

“Hesap yönetimi” bölümüne gidin. Sayfanın alt kısmında yer alamaktadır.
“YouTube içeriğini kaldır”a tıklayın.
“Kanalımı gizlemek istiyorum” seçeneğini seçin.
Gizlenecek ve kaybolacak tüm içeriği inceleyin ve tekrar kontrol edin. Kanal adınız, videolarınız ve aboneleriniz gizlenecektir.

Ana Kanalı Silme (Google+ Profili)

“Google Hesap Yönetimi” sayfasını açın. Google hesabınıza bağlı olan ana YouTube kanalını tamamen silmek istiyorsanız, tüm Google+ profilinizi silmeniz gerekir. Bu işlem diğer Google verilerinizi (Gmail, Drive, yüklenen fotoğraflar, kişiler vb.) etkilemeyecektir.Ancak  Google+ verileriniz (Çevreler, + 1’ler, YouTube kanalı vb.) silinir.
“Google+ profilini ve özelliklerini sil” seçeneğine tıklayın. Silinecek olan tekrar her şeyi gözden geçirin. Burada yer alan profilinizi silmenin sadece YouTube kanalınızı gizli konuma getireceğini unutmayın!
Neyin kaldırılacağını anladığınızı belirtmek için kutucuğu işaretleyin.
“Seçilen hizmetleri kaldır” seçeneğine tıklayın. Google+ profiliniz artık tamamen silinmiş olacaktır.

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Youtube Kanalı Nasıl Silinir ?

Giriş Yap

Captcha!

reset password

Geri
Giriş Yap

Send this to a friend